Agenda

I.v.m. het Corona virus zijn wij genoodzaakt te sluiten.
Wij zullen de tijd goed gebruiken om de zaak op te knappen

Steun ons

Expositie:

Maart en April 2020
Laurens de Haas

image1

Opgroeiend tussen de rietkragen van de Zaanse polders en in de duinen en langs de dijken van Den Helder, werd de voorliefde voor de natuur hem met de paplepel ingegoten.
Dit kwam pas goed tot zijn uiting toen hij zich in Haarlem vestigde en in 2013 ging verdiepen in de fotografie.

Al snel werd er een wedstrijd gewonnen en volgde er publicaties in tijdschriften waaronder Zoom en de kalender van National Geographic.
Zijn favoriete onderwerpen bevinden zich in de nabijheid van Haarlem, waaronder de vossen en damherten in de duinen langs de kust maar ook de vogels die veelvuldig te vinden zijn in de bossen en polders .

Tegenwoordig woonachtig in Wijk Aan Zee

Laurens de Haas
47

Instagram: dehaasphotography
Facebook: Dehaasphotography

Mei en Juni  2020
Florence Le Boulanger
Florence Le B (1) 

Florence groeide op in Zuid-Frankrijk waar ze rijkelijk werd geïnspireerd door de prachtige natuur en kunst die haar omringde.
Na haar studie Kunst- en Binnenhuisarchitectuur besloot ze te gaan reizen. Aanvankelijk in Europa, vervolgens ook daarbuiten, als stewardess bij een grote luchtvaartmaatschappij.
In die tijd ontwikkelde ze een sterke interesse in  straatfotografie.
Door de korte duur van haar reizen leerde ze de lens te focussen op wat haar het meest raakte.
Ze ziet de schoonheid van de eenvoud.
Ze  belicht dat wat onzichtbaar is.

Haar sensibiliteit en haar oog voor kleur en vorm brengen menselijke warmte en bezielen zelfs ook  haar industriële foto’s.
Florence werkt vooral met kleuren, hoewel ook enkele werken in zwart/wit zijn.
Ze woont momenteel in Haarlem.
Facebook: https://www.facebook.com/FlorencelebPhotography

Juli en Augustus20 2020
Monika Sieradzan

DSC03726

Ik ben Monika, blondie slowly turning silver. Fotograferen doe ik al 15 jaar. Het is mijn ding, so to speak. Maar toch pas toen mijn Bruce geboren werd en ik mijn echte camera weer oppakte, wist ik wat ik écht wilde fotograferen. Liefde, karakter, hét moment, zachtheid, gelukstranen, nieuw leven en die blik. Die ene blik…
Hoe een moeder of vader naar zijn eigen kind kijkt is haast onbeschrijflijk. It’s a feeling.
Precies dát fotografeer ik. 

September en Oktober 2020
Gerard Veldman
Mustang anatomie

Gerard, is oorspronkelijk art director/grafisch vormgever (Kunstacademie Minerva). Maar schildert nu. Zijn verleden achtervolgt hem, hierdoor zijn vaak grafische en fotografische elementen terug te vinden in zijn schilderijen. Vormgeven, maar dan met verf. Hij laat zich leiden en beïnvloeden door de alles overheersende beeldcultuur waarin we nu leven.

Hij verwerkt beelden uit de reclame, media, popmuziek, muziekwereld, subculturen enz, in zijn creaties en geeft daar met verf zijn eigen draai aan.

Hij isoleert beeldelementen zoals tekst en foto’s, trekt ze uit hun context, veranderd de kleuren, compositie enz. En zet die ideeën om schilderijen.
Hanteert diverse schilderstijlen en kiest stijlen die het beste passen bij het onderwerp.
Soms grof van opzet en dan weer fijn en subtiel.
Maar wat vooropstaat is dat zijn schilderijen impact moeten hebben, en ook fijn moeten zijn om naar te kijken, wel of niet met een knipoog.

Instagram: gerard_veldman