Agenda

Bar Wolkers is altijd op zoek naar kunstenaars die een mooie, lichte ruimte zoeken om hun kunst te kunnen laten zien.
Past jouw werk goed bij Wolkers, mail dan naar info@barwolkers.nl voor meer informatie.

Expositie:

September en Oktober
Eva van Gelder

18 – bijna 19 jaar oud, is zojuist afgestudeerd aan het Rudolf Steiner College te Haarlem.

Ruim twee jaar geleden is zij begonnen met analoge fotografie, en dan voornamelijk zwart wit.
Onder begeleiding van Hans van het fotovakhuis en op eigen krachten heeft ze alles wat bij analoge fotografie komt kijken geleerd zoals het ontwikkelen en het afdrukken.
Bij haar oma heeft ze nu al bijna een jaar haar eigen doka.
Eva is voornamelijk geïnteresseerd in mensen in hun natuurlijke en spontane omgeving en heeft een grote liefde voor straatfotografie.
Haar foto’s heeft ze vooral tijdens haar reizen en tripjes gemaakt naar Parijs, Ibiza, Italië, Oost-Europa, Mexico, New York, Schotland en Zweden.
In september begint Eva aan de studie antropologie te Amsterdam.
 IMG-20190725-WA0009

1 juli t/m 1 sept
Esther Kroon
beeldende kunst
Esther

Esther Kroon is geboren in 1979 te Beverwijk. Als dochter van een meubelmaker en een coupeuse werd zij al op jonge leeftijd gestimuleerd om creatief bezig te zijn. Van kleins af aan tekende zij graag. Ruim 10 jaar geleden is ze begonnen met schilderen met acrylverf. Dit waren toen vooral kleurrijke schilderijtjes voor op de kinderkamer. Een aantal jaren, en verschillende schildercursussen later, kwam zij in aanraking met ‘mixed media’ het mengen van verschillende materialen en technieken. Daarin heeft ze haar passie gevonden. Recent heeft ze een kunstopleiding tekenen / schilderen afgerond waarin ze zich nog verder heeft kunnen ontwikkelen in deze expressieve stijl.

Ze haalt haar inspiratie o.a. uit muziek, natuur, verweerde materialen en het menselijk lichaam.

Instagram: @estherkroon_kunst

 

Anila Kramer

33386587_1014864255330687_3407851872709509120_o

Sinds een jaar of drie ben ik bezig met Analoge Fotografie, je weet wel, met van die rolletjes. Ik ben twintig jaar en zat op de vrije school, daar werd kunst erg gestimuleerd. Het liefst fotografeer ik spontaan mensen op straat, personen die opvallen, die de tijdgeest representeren. Met de tijdgeest bedoel ik dat als de foto later wordt teruggezien je dan denkt: “ja, dit was echt typisch 2019!” Doormiddel van fotografie kan ik een beetje van die kunstzinnigheid kwijt. Vastleggen wat ìk zie, wat mij opvalt. Opzoek naar esthetiek, eigenheid en diversiteit. Mijn werk is veelal zwart-wit, maar tegenwoordig neig ik steeds meer naar kleur.

Instagram: @ anilakramer
Facebook: @ Anila Kramer